De maandelijkse NBB-indicator klokt in november af op -6, wat overeenstemt met hetzelfde peil als in oktober. Hoewel er in november een einde komt aan een zeven maanden durende periode van toenemend vertrouwen, staat de indicator vandaag op het hoogste peil sinds de zomer van 2011.

De consumenten zijn in november positiever gestemd over de macro-economische ontwikkelingen in België dan in oktober. Ze blijken optimistischer over de algemene economische situatie en minder bezorgd over toenemende werkloosheid in de komende twaalf maanden.

De Belgische gezinnen zijn wel iets negatiever over hun persoonlijke situatie. Dat is zowel het geval voor de toekomstige financiële situatie als voor het persoonlijke spaarvermogen. (BO)

Indicator van het consumentenvertrouwen (tabel NBB)

2012november-24 december-252013januari-23 februari-17 maart-24 april-20 mei-19 juni-18 juli-16 augustus-12 september-7 oktober-6 november-6

De maandelijkse NBB-indicator klokt in november af op -6, wat overeenstemt met hetzelfde peil als in oktober. Hoewel er in november een einde komt aan een zeven maanden durende periode van toenemend vertrouwen, staat de indicator vandaag op het hoogste peil sinds de zomer van 2011. De consumenten zijn in november positiever gestemd over de macro-economische ontwikkelingen in België dan in oktober. Ze blijken optimistischer over de algemene economische situatie en minder bezorgd over toenemende werkloosheid in de komende twaalf maanden. De Belgische gezinnen zijn wel iets negatiever over hun persoonlijke situatie. Dat is zowel het geval voor de toekomstige financiële situatie als voor het persoonlijke spaarvermogen. (BO)