De indicator die het het consumentenvertrouwen peilt, klokt in september af op -7 tegenover -12 een maand eerder. Hoewel er nog steeds meer pessimisten dan optimisten zijn, staat de indicator weer op het peil van het langetermijngemiddelde van de laatste twintig jaar. De opwaartse trend van het consumentenvertrouwen is al vijf maanden aan de gang.

De Belg is deze maand vooral positiever over de algemene economische vooruitzichten. Daar werd het hoogste peil in drie jaar bereikt. Ook over zijn eigen situatie - de persoonlijke financiën en het vermogen om te sparen - heerst er opvallend meer optimisme.

Enkel de vrees voor toenemende werkloosheid neemt toe, en dat voor het eerst in een half jaar. De toename blijft wel beperkt. (Belga/BO)

De indicator die het het consumentenvertrouwen peilt, klokt in september af op -7 tegenover -12 een maand eerder. Hoewel er nog steeds meer pessimisten dan optimisten zijn, staat de indicator weer op het peil van het langetermijngemiddelde van de laatste twintig jaar. De opwaartse trend van het consumentenvertrouwen is al vijf maanden aan de gang. De Belg is deze maand vooral positiever over de algemene economische vooruitzichten. Daar werd het hoogste peil in drie jaar bereikt. Ook over zijn eigen situatie - de persoonlijke financiën en het vermogen om te sparen - heerst er opvallend meer optimisme.Enkel de vrees voor toenemende werkloosheid neemt toe, en dat voor het eerst in een half jaar. De toename blijft wel beperkt. (Belga/BO)