De "samengestelde leidende indicatoren", die de evolutie van de economische activiteit meten, "blijven een groei aangeven, maar met duidelijkere tekens van een vertraging in het groeiritme" in vergelijking met de vorige maand, zegt de OESO in een communiqué.

Voor de tiende maand op rij vertraagde de indicator voor de OESO-zone, waar 31 landen deel van uitmaken. Na een stijging met 0,4 punten in april, blijven er in mei maar 0,1 punten van over. In de eurozone gaat hij ook maar met 0,1 punten vooruit, na een toename van 0,3 punten een maand eerder.

Een piek in de groeicyclus kwam tot uiting in Frankrijk, Italië, China en India, schreef de organisatie. Een mogelijke piek lijkt voor te komen in Canada, Groot-Brittannië en Brazilië.

De samengestelde leidende indicatoren voor Duitsland, Japan, de Verenigde Staten en de Russische Federatie blijven aangeven dat de al aanwezige activiteitsgroei zich lijkt te handhaven, maar waarschijnlijk aan een trager ritme, zegt de OESO.

De "samengestelde leidende indicatoren", die de evolutie van de economische activiteit meten, "blijven een groei aangeven, maar met duidelijkere tekens van een vertraging in het groeiritme" in vergelijking met de vorige maand, zegt de OESO in een communiqué. Voor de tiende maand op rij vertraagde de indicator voor de OESO-zone, waar 31 landen deel van uitmaken. Na een stijging met 0,4 punten in april, blijven er in mei maar 0,1 punten van over. In de eurozone gaat hij ook maar met 0,1 punten vooruit, na een toename van 0,3 punten een maand eerder. Een piek in de groeicyclus kwam tot uiting in Frankrijk, Italië, China en India, schreef de organisatie. Een mogelijke piek lijkt voor te komen in Canada, Groot-Brittannië en Brazilië. De samengestelde leidende indicatoren voor Duitsland, Japan, de Verenigde Staten en de Russische Federatie blijven aangeven dat de al aanwezige activiteitsgroei zich lijkt te handhaven, maar waarschijnlijk aan een trager ritme, zegt de OESO.