Het netto vermogen van de Belgen is tijdens het derde kwartaal van vorig jaar met ruim 9 miljard euro gestegen tegenover het kwartaal ervoor. Het staat nu op 838,4 miljard euro, 100 miljoen meer dan in het derde kwartaal van 2007, net voor de financiële crisis uitbrak en een nieuw record. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank.

De waarde van alle spaargeld en beleggingen (zonder vastgoed) steeg tussen juni en september van vorig jaar met 10,2 miljard euro naar 1.057,8 miljard euro. De toename was grotendeels te danken aan de beurshausse tijdens de zomer. Die had "een positieve invloed op de waardering van de financiële activa in de vorm van, voornamelijk, aandelen, deelbewijzen van ICB's (instellingen voor collectieve beleggingen) en verzekeringsproducten", aldus de Nationale Bank.

Van het brutobedrag moeten de schulden van de gezinnen (219,4 miljard euro in het derde kwartaal) afgetrokken worden. (Belga/EE)

Het netto vermogen van de Belgen is tijdens het derde kwartaal van vorig jaar met ruim 9 miljard euro gestegen tegenover het kwartaal ervoor. Het staat nu op 838,4 miljard euro, 100 miljoen meer dan in het derde kwartaal van 2007, net voor de financiële crisis uitbrak en een nieuw record. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank. De waarde van alle spaargeld en beleggingen (zonder vastgoed) steeg tussen juni en september van vorig jaar met 10,2 miljard euro naar 1.057,8 miljard euro. De toename was grotendeels te danken aan de beurshausse tijdens de zomer. Die had "een positieve invloed op de waardering van de financiële activa in de vorm van, voornamelijk, aandelen, deelbewijzen van ICB's (instellingen voor collectieve beleggingen) en verzekeringsproducten", aldus de Nationale Bank. Van het brutobedrag moeten de schulden van de gezinnen (219,4 miljard euro in het derde kwartaal) afgetrokken worden. (Belga/EE)