De stemming werd gesteund door positieve macrocijfers en geruststellende uitspraken van de centrale banken van de eurozone en van Japan. De Dow Jones-index sloot 0,7 procent hoger, op 15.409,39 punten. De brede S&P 500-index kreeg er 0,6 procent bij tot 1660,06 punten en technologiebeurs Nasdaq boekte 0,6 procent winst tot 3488 punten.

Huizen

Beleggers reageerden verheugd op een forse stijging van de huizenprijzen in de 20 grootste Amerikaanse steden in maart. De prijzen stegen met 1,1 procent op maandbasis en sprongen met bijna 11 procent omhoog in vergelijking met dezelfde periode in 2012. Dat is de sterkste prijssprong in zeven jaar.

Marktkenners voorspellen bovendien een verdere stijging van de prijzen. Economen noemen het herstel "geleidelijk en stabiel".

Consumenten

Ook het nieuws over het gestegen consumentenvertrouwen, gemeten door onderzoeksbureau Conference Board, sterkte de stemming op de beurzen. De vertrouwensindex staat op de hoogste stand in vijf jaar tijd.

ECB stelt gerust

Volgens analisten werden beleggers ook gerustgesteld doordat ECB-bestuurder Jörg Asmussen maandag had laten weten dat de monetaire stimuleringsmaatregelen die de bank had getroffen "zolang als nodig" gehandhaafd zouden worden. Ook een bestuurder van de Bank of Japan liet zich in die termen uit over het beleid van de Japanse centrale bank. (Belga/TV)

De stemming werd gesteund door positieve macrocijfers en geruststellende uitspraken van de centrale banken van de eurozone en van Japan. De Dow Jones-index sloot 0,7 procent hoger, op 15.409,39 punten. De brede S&P 500-index kreeg er 0,6 procent bij tot 1660,06 punten en technologiebeurs Nasdaq boekte 0,6 procent winst tot 3488 punten.Huizen Beleggers reageerden verheugd op een forse stijging van de huizenprijzen in de 20 grootste Amerikaanse steden in maart. De prijzen stegen met 1,1 procent op maandbasis en sprongen met bijna 11 procent omhoog in vergelijking met dezelfde periode in 2012. Dat is de sterkste prijssprong in zeven jaar. Marktkenners voorspellen bovendien een verdere stijging van de prijzen. Economen noemen het herstel "geleidelijk en stabiel".Consumenten Ook het nieuws over het gestegen consumentenvertrouwen, gemeten door onderzoeksbureau Conference Board, sterkte de stemming op de beurzen. De vertrouwensindex staat op de hoogste stand in vijf jaar tijd.ECB stelt gerust Volgens analisten werden beleggers ook gerustgesteld doordat ECB-bestuurder Jörg Asmussen maandag had laten weten dat de monetaire stimuleringsmaatregelen die de bank had getroffen "zolang als nodig" gehandhaafd zouden worden. Ook een bestuurder van de Bank of Japan liet zich in die termen uit over het beleid van de Japanse centrale bank. (Belga/TV)