"Het is een oplossing die overwogen wordt. Hij denkt erover na". Dat is de reactie op de vraag die Spanje en Frankrijk eerder formuleerden om vlak voor het begin van de Europese Lentetop de 16 landen van de eurozone samen te roepen. Die moeten zich dan buigen over zowel het economisch beleid van de eurozone als de noodlijdende budgettaire situatie in Griekenland.

Volgens De Backer heeft Van Rompuy maandag tijdens een vergadering met de EU-ministers voor Europese Zaken de mogelijkheid van een bijeenkomst van de eurolanden al naar voren geschoven.

Belgisch minister van Financiën Didier Reynders zei dinsdag dergelijke vergadering een goede zaak te vinden. "Dat de staats- en regeringsleiders van de eurozone in dergelijk dossier een coördinerende rol spelen, lijkt me een goede zaak", verklaarde hij aan AFP.

Reynders zei ook te hopen dat op de Europese top een akkoord kan worden gevonden over steun aan Griekenland. De MR-minister is zelf voorstander van een plan waarbij zowel de eurolanden als het Internationaal Monetair Fonds Griekenland ter hulp komen. "Ik sluit zeker geen financiële tussenkomst van het IMF uit", luidde het.

"Het is een oplossing die overwogen wordt. Hij denkt erover na". Dat is de reactie op de vraag die Spanje en Frankrijk eerder formuleerden om vlak voor het begin van de Europese Lentetop de 16 landen van de eurozone samen te roepen. Die moeten zich dan buigen over zowel het economisch beleid van de eurozone als de noodlijdende budgettaire situatie in Griekenland. Volgens De Backer heeft Van Rompuy maandag tijdens een vergadering met de EU-ministers voor Europese Zaken de mogelijkheid van een bijeenkomst van de eurolanden al naar voren geschoven. Belgisch minister van Financiën Didier Reynders zei dinsdag dergelijke vergadering een goede zaak te vinden. "Dat de staats- en regeringsleiders van de eurozone in dergelijk dossier een coördinerende rol spelen, lijkt me een goede zaak", verklaarde hij aan AFP. Reynders zei ook te hopen dat op de Europese top een akkoord kan worden gevonden over steun aan Griekenland. De MR-minister is zelf voorstander van een plan waarbij zowel de eurolanden als het Internationaal Monetair Fonds Griekenland ter hulp komen. "Ik sluit zeker geen financiële tussenkomst van het IMF uit", luidde het.