Een valse tweet van de gehackte Twitter-account van persagentschap Associated Press over een aanval op het Witte Huis heeft een forse koersval op de Amerikaanse beurzen veroorzaakt. De tweet luidde: 'Breaking: Two explosions in the White House and the president is injured' (Twee explosies in het Witte Huis en de president is gewond). De verantwoordelijkheid voor de cyberaanval werd later opgeëist door een groep die zegt het Syrische regime te steunen.

Op Wall Street dook de Dow Jones meteen na de tweet circa 150 punten, zowat 1 procent, in het rood. Uiteindelijk herstelde de sterindex zich om 152 punten hoger te eindigen op 14.719.

De S&P 500 en de technologiebeurs Nasdaq zagen eveneens de koersen dalen als gevolg van het valse bericht en konden zich snel herstellen. De S&P sloot 16 punten (1 procent) hoger op 1.578, de Nasdaq 36 punten (1,11 procent) op 3.269.

Een valse tweet van de gehackte Twitter-account van persagentschap Associated Press over een aanval op het Witte Huis heeft een forse koersval op de Amerikaanse beurzen veroorzaakt. De tweet luidde: 'Breaking: Two explosions in the White House and the president is injured' (Twee explosies in het Witte Huis en de president is gewond). De verantwoordelijkheid voor de cyberaanval werd later opgeëist door een groep die zegt het Syrische regime te steunen. Op Wall Street dook de Dow Jones meteen na de tweet circa 150 punten, zowat 1 procent, in het rood. Uiteindelijk herstelde de sterindex zich om 152 punten hoger te eindigen op 14.719. De S&P 500 en de technologiebeurs Nasdaq zagen eveneens de koersen dalen als gevolg van het valse bericht en konden zich snel herstellen. De S&P sloot 16 punten (1 procent) hoger op 1.578, de Nasdaq 36 punten (1,11 procent) op 3.269.