Aangezien de inflatie gezakt is tot 1,1 procent kan er weer geld verdiend worden op een spaarboekje, zo schrijft De Morgen. Dat lagere cijfer maakt immers dat de rente die een bank geeft, niet meer opgegeten wordt door de inflatie. Vorig jaar en het jaar ervoor bedroeg de inflatie gemiddeld 2,84 procent en 3,53 procent. Met rentes die gemiddeld 2,52 en 2,55 procent bedroegen was het spaarboekje dus geen vetpot.

Kantelmoment: inflatie op 1,1 procent

De Morgen ziet nu een kantelmoment aangezien 'tal van banken' vandaag gemiddeld een rente van 2,19 procent aanbieden. Gecombineerd met een inflatie van 1,1 procent levert een spaarboekje nu dus wel weer op.

Tenminste, zo merkt de krant op, als u de juiste bank weet te vinden. Lees: 'vooral de kleinere en online banken' bieden de betere tarieven aan. De Morgen baseert zich voor dat advies op een studie van spaargids.be.

Marktleider BNP Paribas Fortis niet in top 10

In hun top tien staat 'een spaarproduct' van Optimabank op één, gevolgd door de spaarrekening van Centrale Kredietverlening. Opvallend: de bank met de meeste klanten, BNP Paribas Fortis, komt niet voor in de lijst. Kristof De Paepe van spaargids.be raadt aan te durven veranderen van bank. 'Als je het goed opvolgt, blijft een spaarboekje een vrij aantrekkelijk en veilig product.' (SD)

Aangezien de inflatie gezakt is tot 1,1 procent kan er weer geld verdiend worden op een spaarboekje, zo schrijft De Morgen. Dat lagere cijfer maakt immers dat de rente die een bank geeft, niet meer opgegeten wordt door de inflatie. Vorig jaar en het jaar ervoor bedroeg de inflatie gemiddeld 2,84 procent en 3,53 procent. Met rentes die gemiddeld 2,52 en 2,55 procent bedroegen was het spaarboekje dus geen vetpot. Kantelmoment: inflatie op 1,1 procentDe Morgen ziet nu een kantelmoment aangezien 'tal van banken' vandaag gemiddeld een rente van 2,19 procent aanbieden. Gecombineerd met een inflatie van 1,1 procent levert een spaarboekje nu dus wel weer op. Tenminste, zo merkt de krant op, als u de juiste bank weet te vinden. Lees: 'vooral de kleinere en online banken' bieden de betere tarieven aan. De Morgen baseert zich voor dat advies op een studie van spaargids.be. Marktleider BNP Paribas Fortis niet in top 10In hun top tien staat 'een spaarproduct' van Optimabank op één, gevolgd door de spaarrekening van Centrale Kredietverlening. Opvallend: de bank met de meeste klanten, BNP Paribas Fortis, komt niet voor in de lijst. Kristof De Paepe van spaargids.be raadt aan te durven veranderen van bank. 'Als je het goed opvolgt, blijft een spaarboekje een vrij aantrekkelijk en veilig product.' (SD)