Turkije heeft in het derde kwartaal een economische groei van 11,1 procent op jaarbasis iopgetekend, meldt het statistiekbureau Turkstat maandag.

De forse toename van het bbp bevestigt de economische heropleving dit jaar in Turkije. In de vorige twee kwartalen kwam de groei al telkens boven de 5 procent uit.

Dat de groei in het derde kwartaal nog een pak hoger lag, heeft te maken met de vergelijkingsbasis. In het derde kwartaal van vorig jaar was de Turkse economie namelijk gekrompen, een gevolg van de mislukte militaire coup in juli.

Volgens Turkstat was de hoger dan verwachte groei vooral te danken aan de bouw- en de dienstensector, en aan hogere gezinsuitgaven.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan schatte enkele weken geleden dat de groei over heel 2017 circa 7 procent zou kunnen bedragen.

Het land kampt wel met een torenhoge inflatie. Die bedroeg net geen 13 procent in november, het hoogste niveau sinds 2004.

Turkije heeft in het derde kwartaal een economische groei van 11,1 procent op jaarbasis iopgetekend, meldt het statistiekbureau Turkstat maandag.De forse toename van het bbp bevestigt de economische heropleving dit jaar in Turkije. In de vorige twee kwartalen kwam de groei al telkens boven de 5 procent uit. Dat de groei in het derde kwartaal nog een pak hoger lag, heeft te maken met de vergelijkingsbasis. In het derde kwartaal van vorig jaar was de Turkse economie namelijk gekrompen, een gevolg van de mislukte militaire coup in juli. Volgens Turkstat was de hoger dan verwachte groei vooral te danken aan de bouw- en de dienstensector, en aan hogere gezinsuitgaven. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan schatte enkele weken geleden dat de groei over heel 2017 circa 7 procent zou kunnen bedragen. Het land kampt wel met een torenhoge inflatie. Die bedroeg net geen 13 procent in november, het hoogste niveau sinds 2004.