Huidig voorzitter Janet Yellen doet het volgens Trump 'uitstekend', maar de president wilde niet zeggen of hij haar zal herbenoemen. De band van Trump en Yellen was moeizaam na kritische uitspraken van de Fed-voorzitter in aanloop naar de presidentsverkiezingen. Eerder werd echter al duidelijk dat ze desondanks kandidaat is voor een nieuwe termijn.

Fed-bestuurder Jerome Powell wordt genoemd als topkandidaat voor de functie. De als pragmatisch bekend staande Powell werd in 2012 door Trumps voorganger Barack Obama aangesteld bij de Fed. Hij steunt Janet Yellens beleid van geleidelijke renteverhogingen. Andere namen die worden genoemd zijn die van econoom John Taylor, voormalig Fed-bestuurder Kevin Warsh en Trumps economisch adviseur Gary Cohn.

Woensdag werd ook bekendgemaakt dat de Federal Reserve de rente voorlopig onveranderd houdt. Het belangrijkste rentetarief in de Verenigde Staten blijft op 1 tot 1,25 procent.

Het besluit om de rente te handhaven was algemeen verwacht op de financiële markten. In juni krikte de Amerikaanse centrale bank de rente nog op. Sinds december 2015 heeft de Fed de rente vier keer verhoogd. Waarschijnlijk gaat in december de rente wel omhoog.

Huidig voorzitter Janet Yellen doet het volgens Trump 'uitstekend', maar de president wilde niet zeggen of hij haar zal herbenoemen. De band van Trump en Yellen was moeizaam na kritische uitspraken van de Fed-voorzitter in aanloop naar de presidentsverkiezingen. Eerder werd echter al duidelijk dat ze desondanks kandidaat is voor een nieuwe termijn.Fed-bestuurder Jerome Powell wordt genoemd als topkandidaat voor de functie. De als pragmatisch bekend staande Powell werd in 2012 door Trumps voorganger Barack Obama aangesteld bij de Fed. Hij steunt Janet Yellens beleid van geleidelijke renteverhogingen. Andere namen die worden genoemd zijn die van econoom John Taylor, voormalig Fed-bestuurder Kevin Warsh en Trumps economisch adviseur Gary Cohn.Woensdag werd ook bekendgemaakt dat de Federal Reserve de rente voorlopig onveranderd houdt. Het belangrijkste rentetarief in de Verenigde Staten blijft op 1 tot 1,25 procent. Het besluit om de rente te handhaven was algemeen verwacht op de financiële markten. In juni krikte de Amerikaanse centrale bank de rente nog op. Sinds december 2015 heeft de Fed de rente vier keer verhoogd. Waarschijnlijk gaat in december de rente wel omhoog.