Het Duitse reisconcern Tui, waartoe onder meer Jetair en Sunjets behoren, heeft hotels in Griekenland gevraagd om nieuwe contracten te tekenen die bepalen dat het bedrijf, als Griekenland de eurozone zou verlaten, zijn rekeningen in de nieuwe Griekse munt zal betalen. Dat bevestigt een woordvoerder van Tui aan de BBC. De Griekse toeristische sector reageert verontwaardigd en zegt dat geen enkele hoteleigenaar hiermee zal instemmen.

Speculatie

"Als de euro niet langer de munt van Griekenland zou zijn, dan heeft Tui het recht om zijn rekeningen te betalen in de nieuwe nationale munt," zo luidt het in de brief van Tui aan de hotels in Griekenland waarmee het samenwerkt. "De wisselkoers die daarvoor gebruikt zal worden, is de officiële koers die de regering vastlegt".

Met deze actie speculeert Tui duidelijk op een devaluatie van een eventuele nieuwe Griekse munt meteen na de invoering ervan. Woordvoerder Robin Zimmerman van Tui: "Als een verantwoordelijk bedrijf moeten we ons beschermen tegen een potentiële exit van Griekenland uit de eurozone."

De Duitsers vormen de grootste groep buitenlandse toeristen in Griekenland. Vorig jaar gingen meer dan twee miljoen Duitsers met vakantie naar Griekenland. (KVDA)

Het Duitse reisconcern Tui, waartoe onder meer Jetair en Sunjets behoren, heeft hotels in Griekenland gevraagd om nieuwe contracten te tekenen die bepalen dat het bedrijf, als Griekenland de eurozone zou verlaten, zijn rekeningen in de nieuwe Griekse munt zal betalen. Dat bevestigt een woordvoerder van Tui aan de BBC. De Griekse toeristische sector reageert verontwaardigd en zegt dat geen enkele hoteleigenaar hiermee zal instemmen. Speculatie "Als de euro niet langer de munt van Griekenland zou zijn, dan heeft Tui het recht om zijn rekeningen te betalen in de nieuwe nationale munt," zo luidt het in de brief van Tui aan de hotels in Griekenland waarmee het samenwerkt. "De wisselkoers die daarvoor gebruikt zal worden, is de officiële koers die de regering vastlegt". Met deze actie speculeert Tui duidelijk op een devaluatie van een eventuele nieuwe Griekse munt meteen na de invoering ervan. Woordvoerder Robin Zimmerman van Tui: "Als een verantwoordelijk bedrijf moeten we ons beschermen tegen een potentiële exit van Griekenland uit de eurozone." De Duitsers vormen de grootste groep buitenlandse toeristen in Griekenland. Vorig jaar gingen meer dan twee miljoen Duitsers met vakantie naar Griekenland. (KVDA)