Onder hen Lloyd Blankfein en Brian Moynihan, de respectieve CEO's van Goldman Sachs en Bank of America. Volgens Blankfein hebben de topmannen verschillende politieke voorkeuren, maar allemaal zien ze in dat de huidige impasse serieuze consequenties heeft voor de financiële wereld.

De zakenmannen willen dat Washington 'begrijpt wat op de lange termijn de consequenties van een shutdown zijn, en dat de kortetermijnconsequenties nu al gevoeld worden'. Bovenal hopen de heren dat de regering 'snapt wat de consequenties van (het niet verhogen van) het schuldenplafond zijn, want we zijn het er allemaal over eens dat die enorm nadelig zijn', aldus Blankfein.

Als het het Congres half oktober niet lukt om het schuldenplafond van 16,7 triljoen dollar te verhogen, dan is de grootste economie ter wereld niet meer in staat om alle rekeningen te voldoen. 'Er is geen twijfel mogelijk over de ernst van een VS die zijn schulden niet kan betalen. Dat is het ergste scenario', vindt Moynihan. 'We hebben in augustus 2011 al gezien dat zoiets tot een vertraging van de economie kan leiden.'

Eenzelfde soort politieke crisis bracht het land toen al op het randje van de afgrond. Dat zorgde voor de allereerste verlaging van de kredietbeoordeling van de VS. (Belga/KVDA)

Onder hen Lloyd Blankfein en Brian Moynihan, de respectieve CEO's van Goldman Sachs en Bank of America. Volgens Blankfein hebben de topmannen verschillende politieke voorkeuren, maar allemaal zien ze in dat de huidige impasse serieuze consequenties heeft voor de financiële wereld. De zakenmannen willen dat Washington 'begrijpt wat op de lange termijn de consequenties van een shutdown zijn, en dat de kortetermijnconsequenties nu al gevoeld worden'. Bovenal hopen de heren dat de regering 'snapt wat de consequenties van (het niet verhogen van) het schuldenplafond zijn, want we zijn het er allemaal over eens dat die enorm nadelig zijn', aldus Blankfein. Als het het Congres half oktober niet lukt om het schuldenplafond van 16,7 triljoen dollar te verhogen, dan is de grootste economie ter wereld niet meer in staat om alle rekeningen te voldoen. 'Er is geen twijfel mogelijk over de ernst van een VS die zijn schulden niet kan betalen. Dat is het ergste scenario', vindt Moynihan. 'We hebben in augustus 2011 al gezien dat zoiets tot een vertraging van de economie kan leiden.' Eenzelfde soort politieke crisis bracht het land toen al op het randje van de afgrond. Dat zorgde voor de allereerste verlaging van de kredietbeoordeling van de VS. (Belga/KVDA)