In juli bezochten 7,7 miljoen buitenlandse toeristen het Zuid-Europese land, blijkt uit een rapport van het Spaanse ministerie van Toerisme. Dat is de grootste instroom ooit in een maand tijd.

In vergelijking met juli 2011 wordt een toename met 4,4 procent genoteerd. Er zijn in de eerste plaats meer Amerikaanse (+27 procent), Duitse (+9,7 procent) en Franse (+7,7 procent) toeristen Spanje komen bezoeken. Met een aandeel van 23 procent vormen de Britse toeristen wel de grootste groep.

Over de periode van januari tot en met juli groeide het Britse toeristenleger uit tot een totaal van 7,7 miljoen. In die eerste zeven maanden telde Spanje een toename van het aantal buitenlandse toeristen met 3,3 procent tot 33 miljoen.

Catalonië is de populairste regio, voor de Balearen en de Canarische Eilanden. (Belga/BO)

In juli bezochten 7,7 miljoen buitenlandse toeristen het Zuid-Europese land, blijkt uit een rapport van het Spaanse ministerie van Toerisme. Dat is de grootste instroom ooit in een maand tijd. In vergelijking met juli 2011 wordt een toename met 4,4 procent genoteerd. Er zijn in de eerste plaats meer Amerikaanse (+27 procent), Duitse (+9,7 procent) en Franse (+7,7 procent) toeristen Spanje komen bezoeken. Met een aandeel van 23 procent vormen de Britse toeristen wel de grootste groep.Over de periode van januari tot en met juli groeide het Britse toeristenleger uit tot een totaal van 7,7 miljoen. In die eerste zeven maanden telde Spanje een toename van het aantal buitenlandse toeristen met 3,3 procent tot 33 miljoen. Catalonië is de populairste regio, voor de Balearen en de Canarische Eilanden. (Belga/BO)