In september was er nog een licht negatieve inflatie van -0,1 procent. Een jaar geleden, in oktober 2014, was dat 0,4 procent.

Vooral groenten, restaurant- en cafébezoeken en fruit werden duurder. Brandstoffen en gas deden het prijzenpeil dan weer zakken. Voor België heeft Eurostat een inflatie van 1,2 procent in de tabellen geplaatst. Ook in Malta (1,6%), Zweden (0,9%), Oostenrijk (0,7%) en Portugal (0,7%) stijgen de prijzen gevoelig.

In dertien Europese lidstaten blijft de inflatie weliswaar onder 0. Onder meer Cyprus (-1,8%), Roemenië (-1,4%) en Bulgarije (-1,2%) moeten nog steeds het hoofd bieden aan negatieve inflatie. In Estland en Ierland blijft de situatie ongewijzigd. (Belga/NS)

Eurostat
© Eurostat
In september was er nog een licht negatieve inflatie van -0,1 procent. Een jaar geleden, in oktober 2014, was dat 0,4 procent. Vooral groenten, restaurant- en cafébezoeken en fruit werden duurder. Brandstoffen en gas deden het prijzenpeil dan weer zakken. Voor België heeft Eurostat een inflatie van 1,2 procent in de tabellen geplaatst. Ook in Malta (1,6%), Zweden (0,9%), Oostenrijk (0,7%) en Portugal (0,7%) stijgen de prijzen gevoelig. In dertien Europese lidstaten blijft de inflatie weliswaar onder 0. Onder meer Cyprus (-1,8%), Roemenië (-1,4%) en Bulgarije (-1,2%) moeten nog steeds het hoofd bieden aan negatieve inflatie. In Estland en Ierland blijft de situatie ongewijzigd. (Belga/NS)