Gecentraliseerd cashbeheer is voor veel ondernemingen een bekommernis ge-worden: 42 procent vindt het zeer belangrijk, en 30 procent acht het belangrijk. Amper 6,5 procent houdt er zich helemaal niet mee bezig. 55 procent heeft zijn thesaurie al gecentraliseerd of is ermee bezig, 11 procent heeft het onderwerp op de agenda geplaatst voor dit jaar.

Het gaat hoofdzakelijk om middelgrote en grote ondernemingen, die daarin duidelijk een voorsprong genomen hebben. 60 procent van de grote ondernemingen doet een beroep op een systeem van cashpooling, waarbij ze het geld uit verschillende landen op een centrale rekening beheren. Daartegenover staat dat minder dan een kwart van de kleine ondernemingen een beroep doet op zo'n systeem. De meeste daarvan zeggen dat ze er gewoonweg geen behoefte aan hebben.

Sébastien Buron et Patrick Claerhout

Gecentraliseerd cashbeheer is voor veel ondernemingen een bekommernis ge-worden: 42 procent vindt het zeer belangrijk, en 30 procent acht het belangrijk. Amper 6,5 procent houdt er zich helemaal niet mee bezig. 55 procent heeft zijn thesaurie al gecentraliseerd of is ermee bezig, 11 procent heeft het onderwerp op de agenda geplaatst voor dit jaar. Het gaat hoofdzakelijk om middelgrote en grote ondernemingen, die daarin duidelijk een voorsprong genomen hebben. 60 procent van de grote ondernemingen doet een beroep op een systeem van cashpooling, waarbij ze het geld uit verschillende landen op een centrale rekening beheren. Daartegenover staat dat minder dan een kwart van de kleine ondernemingen een beroep doet op zo'n systeem. De meeste daarvan zeggen dat ze er gewoonweg geen behoefte aan hebben. Sébastien Buron et Patrick Claerhout