Tijdens de voorstelling van de kwartaalcijfers in juli liet Porter nog weten het bedrijf in staat was om divident uit te keren of aandelen terug te kopen. Nu blijkt dat de onderneming geen aandeelhoudersvergoeding zal uitkeren.

Dat heeft de raad van bestuur bij Telenet laten weten.

De raad,waar de Amerikaanse meerderheidsaandeelhouder Liberty Global een belangrijke rol speelt, heeft die beslissing genomen "in het licht van de huidige operationele omgeving."

Door de sterke concurrentie op de markt heeft het bedrijf beslist om momenteel "geen enkele vorm van aandeelhoudersvergoeding voor te stellen".

Het nieuws zorgde reeds voor de nodige commotie op de aandelenmarkt. Na de opening van de Brusselse beurs is het aandeel van Telenet ruim 5 procent onder de slotkoers van gisteren gedaald. Door de koerswijziging is één aandeel van de onderneming nu 42.10 euro waard. (Belga/NS)

Tijdens de voorstelling van de kwartaalcijfers in juli liet Porter nog weten het bedrijf in staat was om divident uit te keren of aandelen terug te kopen. Nu blijkt dat de onderneming geen aandeelhoudersvergoeding zal uitkeren.Dat heeft de raad van bestuur bij Telenet laten weten.De raad,waar de Amerikaanse meerderheidsaandeelhouder Liberty Global een belangrijke rol speelt, heeft die beslissing genomen "in het licht van de huidige operationele omgeving." Door de sterke concurrentie op de markt heeft het bedrijf beslist om momenteel "geen enkele vorm van aandeelhoudersvergoeding voor te stellen". Het nieuws zorgde reeds voor de nodige commotie op de aandelenmarkt. Na de opening van de Brusselse beurs is het aandeel van Telenet ruim 5 procent onder de slotkoers van gisteren gedaald. Door de koerswijziging is één aandeel van de onderneming nu 42.10 euro waard. (Belga/NS)