Wat de zwaardere gronden betreft, zou de opbrengst volgens de Boerenbond - rekening houdend met de extreme weersomstandigheden - nog behoorlijk zijn. "De opbrengsten situeren zich voorlopig gemiddeld tussen 7 en 9 ton met correcte hectolitergewichten. De gemiddelde opbrengstdaling wordt geraamd op 10 procent". Maar het is vooral in de lichte zandgronden waar hitte en droogte een erg negatieve invloed gehad hebben, met sterk uiteeenlopende hectolitergewichten.

Op de lichtere gronden in de regio Scherpenheuvel is de oogst
bijna afgerond, terwijl die aan de kust nog maar pas begonnen is. De opbrengsten van de vroeg gezaaide percelen blijken overigens merkelijk beter dan die bij de later gezaaide tarwe.

Wat de zwaardere gronden betreft, zou de opbrengst volgens de Boerenbond - rekening houdend met de extreme weersomstandigheden - nog behoorlijk zijn. "De opbrengsten situeren zich voorlopig gemiddeld tussen 7 en 9 ton met correcte hectolitergewichten. De gemiddelde opbrengstdaling wordt geraamd op 10 procent". Maar het is vooral in de lichte zandgronden waar hitte en droogte een erg negatieve invloed gehad hebben, met sterk uiteeenlopende hectolitergewichten.Op de lichtere gronden in de regio Scherpenheuvel is de oogst bijna afgerond, terwijl die aan de kust nog maar pas begonnen is. De opbrengsten van de vroeg gezaaide percelen blijken overigens merkelijk beter dan die bij de later gezaaide tarwe.