De gemengde portefeuille van aandelen en obligaties is al decennialang de standaardstrategie voor de doorsneebelegger. Volgens Didier Saint-Georges van de vermogensbeheerder Carmignac blijft het een valabele optie, maar de redenen waarom zijn anders dan die van de afgelopen jaren.

De Europese Centrale Bank wil haar monetaire macht gebruiken in de strijd tegen de klimaatopwarming. Terecht, want ze heeft een belangrijke hefboom in handen waarmee ze de Europese economie duurzamer kan maken, aldus een recent rapport.

De klimaatverandering is reëel. Om de gevolgen ervan in te perken, is dringend actie nodig. Bedrijven doen dat door in te zetten op duurzame businessmodellen, gesteund door financiering van instellingen en investeerders die op hun beurt duurzaamheid vooropstellen. Zo biedt de transitie richting duurzame maatschappij ook kansen.

Om de laatste weerstand tegen het duurzame beleggingsbeleid weg te werken, deed Van Lanschot Bankiers een enquête bij zijn netwerk. Dat bijna 90 procent van de respondenten op de een of andere manier met duurzaamheid bezig is, heeft KU Leuven-docent Kurt Devooght aangenaam verrast.