Twee dagen voor de koopjesperiode zaterdag wordt afgesloten, hebben de leden van de distributiesector volgens Fedis in ieder geval het minder goede seizoen recht kunnen trekken dankzij de zomerkoopjes. "De eerste koopjesdag startte goed met een ware overrompeling in de winkelstraten", zegt de federatie in een persbericht. Die overrompeling zou een gevolg geweest zijn van het zeer warme weer en de hoge kortingpercentages.

Fedis die 102.000 winkels vertegenwoordigt, waaronder alle grote ketens in België en de groothandelaars, zag een constante verkoop - "mede dankzij het goede weer" - met als gevolg dat "de meeste zomerspullen uit voorraad zijn en de stocks iets kleiner zijn dan vorig jaar."

Voor de zelfstandige modewinkeliers heeft werkgeversorganisatie Unizo na een bevraging berekend dat 38 procent in juli een hogere omzet heeft geboekt in vergelijking met de zomerkoopjes van 2009. 37 procent behaalde dezelfde omzet en 23 procent verklaart minder te hebben verkocht. Omgerekend is er bij de zelfstandige modewinkeliers sprake van een omzetstijging met 1,7 procent tijdens de aflopende koopjesmaand in vergelijking met 2009. Op zaterdag 31 juli wordt de koopjesperiode afgesloten.

Twee dagen voor de koopjesperiode zaterdag wordt afgesloten, hebben de leden van de distributiesector volgens Fedis in ieder geval het minder goede seizoen recht kunnen trekken dankzij de zomerkoopjes. "De eerste koopjesdag startte goed met een ware overrompeling in de winkelstraten", zegt de federatie in een persbericht. Die overrompeling zou een gevolg geweest zijn van het zeer warme weer en de hoge kortingpercentages.Fedis die 102.000 winkels vertegenwoordigt, waaronder alle grote ketens in België en de groothandelaars, zag een constante verkoop - "mede dankzij het goede weer" - met als gevolg dat "de meeste zomerspullen uit voorraad zijn en de stocks iets kleiner zijn dan vorig jaar." Voor de zelfstandige modewinkeliers heeft werkgeversorganisatie Unizo na een bevraging berekend dat 38 procent in juli een hogere omzet heeft geboekt in vergelijking met de zomerkoopjes van 2009. 37 procent behaalde dezelfde omzet en 23 procent verklaart minder te hebben verkocht. Omgerekend is er bij de zelfstandige modewinkeliers sprake van een omzetstijging met 1,7 procent tijdens de aflopende koopjesmaand in vergelijking met 2009. Op zaterdag 31 juli wordt de koopjesperiode afgesloten.