Terwijl in het eerste kwartaal van 2010 de neerwaartse trend afgeremd werd en krediet aan bedrijven aan minder strikte voorwaarden werd verleend, ging het in het tweede kwartaal opnieuw de andere richting uit. Zo rapporteerden in het eerste kwartaal nog 3 procent van de banken dat de voorwaarden verstrakt werden in vergelijking met 11 procent in het tweede kwartaal.

Volgens de ECB gaan de banken in de eurozone de kredietvoorwaarden voor leningen aan bedrijven in het derde kwartaal verder blijven verstrakken, terwijl de kredietvoorwaarden voor hypothecaire leningen even streng blijven.

"De door de banken waargenomen vraag naar kredieten blijft herstellen", verklaart de ECB. "De banken verwachten dat de huidige moeilijkheden om financiering te vinden de komende maanden blijven bestaan, maar dan niet in dezelfde mate als in het voorbije kwartaal het geval was."

Het rapport van de ECB vindt u hier (pdf)


Terwijl in het eerste kwartaal van 2010 de neerwaartse trend afgeremd werd en krediet aan bedrijven aan minder strikte voorwaarden werd verleend, ging het in het tweede kwartaal opnieuw de andere richting uit. Zo rapporteerden in het eerste kwartaal nog 3 procent van de banken dat de voorwaarden verstrakt werden in vergelijking met 11 procent in het tweede kwartaal. Volgens de ECB gaan de banken in de eurozone de kredietvoorwaarden voor leningen aan bedrijven in het derde kwartaal verder blijven verstrakken, terwijl de kredietvoorwaarden voor hypothecaire leningen even streng blijven. "De door de banken waargenomen vraag naar kredieten blijft herstellen", verklaart de ECB. "De banken verwachten dat de huidige moeilijkheden om financiering te vinden de komende maanden blijven bestaan, maar dan niet in dezelfde mate als in het voorbije kwartaal het geval was."Het rapport van de ECB vindt u hier (pdf)