De kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft de vooruitzichten van vijftien Europese banken verlaagd van "stabiel" naar "negatief". Ook voor de Belgische bank KBC is de outlook verlaagd, zo maakte S&P bekend.

Volgens S&P is de verlaging van de vooruitzichten een logisch antwoord op het beleid van de Europese regeringen, die strengere eisen stellen aan het eigen kapitaal van de financiële instellingen en eerder crediteuren van de bank gaan aanspreken als een bank kopje onder gaat.

Behalve voor KBC geldt de verlaging van de vooruitzichten onder meer ook voor de Nederlandse banken ING en ABN Amro en voor Deutsche Bank. Daarnaast heeft Standard & Poor's ook de rating van Argenta Spaarbank opgetrokken van BBB+ naar A-. (belga/SD)

De kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft de vooruitzichten van vijftien Europese banken verlaagd van "stabiel" naar "negatief". Ook voor de Belgische bank KBC is de outlook verlaagd, zo maakte S&P bekend. Volgens S&P is de verlaging van de vooruitzichten een logisch antwoord op het beleid van de Europese regeringen, die strengere eisen stellen aan het eigen kapitaal van de financiële instellingen en eerder crediteuren van de bank gaan aanspreken als een bank kopje onder gaat. Behalve voor KBC geldt de verlaging van de vooruitzichten onder meer ook voor de Nederlandse banken ING en ABN Amro en voor Deutsche Bank. Daarnaast heeft Standard & Poor's ook de rating van Argenta Spaarbank opgetrokken van BBB+ naar A-. (belga/SD)