Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft de kredietwaardigheid van het tijdelijke Europese noodfonds EFSF verlaagd.

De rating wordt verlaagd van AAA naar AA+, aldus S&P. Eerder had het ratingbureau al gewaarschuwd dat het verlies van een AAA-rating van één van de landen die garant staan voor het tijdelijke noodfonds, zou kunnen leiden tot een verlaging van de kredietwaardigheid van het fonds zelf. Vrijdag verloren Frankrijk en Oostenrijk die AAA-status.

Het EFSF werd in het voorjaar van 2010 opgericht om noodlijdende eurolanden financieel bij te springen. Het fonds, dat met staatsgaranties van de eurolanden geld ophaalt op de financiële markten, is intussen ingezet voor Portugal en Ierland.

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft de kredietwaardigheid van het tijdelijke Europese noodfonds EFSF verlaagd. De rating wordt verlaagd van AAA naar AA+, aldus S&P. Eerder had het ratingbureau al gewaarschuwd dat het verlies van een AAA-rating van één van de landen die garant staan voor het tijdelijke noodfonds, zou kunnen leiden tot een verlaging van de kredietwaardigheid van het fonds zelf. Vrijdag verloren Frankrijk en Oostenrijk die AAA-status. Het EFSF werd in het voorjaar van 2010 opgericht om noodlijdende eurolanden financieel bij te springen. Het fonds, dat met staatsgaranties van de eurolanden geld ophaalt op de financiële markten, is intussen ingezet voor Portugal en Ierland.