De kredietbeoordelaar veranderde de status van in totaal 37 grote internationale banken.

Onder de banken die een verlaging van de kredietwaardigheid verkregen, bevinden zich onder meer Citigroup, Bank of America, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Morgan Stanley en Wells Fargo. Ook de status van Barclays, Royal Bank of Scotland en HSBC zakte. S&P verlaagde de kredietwaardigheid van Rabobank van AAA naar een stabiele AA-status.

De kredietbeoordeling van de Franse banken Societe Generale en BNP Paribas bleef gelijk.

Een verlaging van de rating van de banken zou ervoor kunnen zorgen dat zij moeilijker geld kunnen lenen of uitlenen aan bedrijven of particulieren. (Belga/TE)

De kredietbeoordelaar veranderde de status van in totaal 37 grote internationale banken. Onder de banken die een verlaging van de kredietwaardigheid verkregen, bevinden zich onder meer Citigroup, Bank of America, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Morgan Stanley en Wells Fargo. Ook de status van Barclays, Royal Bank of Scotland en HSBC zakte. S&P verlaagde de kredietwaardigheid van Rabobank van AAA naar een stabiele AA-status. De kredietbeoordeling van de Franse banken Societe Generale en BNP Paribas bleef gelijk. Een verlaging van de rating van de banken zou ervoor kunnen zorgen dat zij moeilijker geld kunnen lenen of uitlenen aan bedrijven of particulieren. (Belga/TE)