Na de inschrijvingsperiode die vorige vrijdag afgesloten werd, telt het Agentschap van de Schuld een opbrengst van 59,28 miljoen euro.

Het bedrag ligt aanzienlijk lager dan bij de vorige uitgifte, toen ruim 5,7 miljard werd opgehaald. Beleggers schreven voor 29,9 miljoen euro in op de staatsbon op vijf jaar tegen een rente van 2,35 procent. Via de staatsbon met een looptijd van 8 jaar tegen een rente van 3,10 procent haalde de schatkist 29,38 miljoen op.

Bij de laatste uitgifte van 2011 werd nog een recordbedrag opgehaald van ruim 5,7 miljard euro. De recente staatsbons kregen een lagere rente, omdat de Belgische rentevoeten op de obligatiemarkten intussen gedaald zijn. De staatsbon op 5 jaar kon eind 2011 nog rekenen op een rente van 4 procent.

Behalve de hogere rente waarop de particuliere belegger bij de vorige uitgifte kon rekenen, moest toen slechts 15 procent roerende voorheffing op het brutorendement worden betaald. Dit jaar is dat 21 procent. (Belga/BO)

Na de inschrijvingsperiode die vorige vrijdag afgesloten werd, telt het Agentschap van de Schuld een opbrengst van 59,28 miljoen euro. Het bedrag ligt aanzienlijk lager dan bij de vorige uitgifte, toen ruim 5,7 miljard werd opgehaald. Beleggers schreven voor 29,9 miljoen euro in op de staatsbon op vijf jaar tegen een rente van 2,35 procent. Via de staatsbon met een looptijd van 8 jaar tegen een rente van 3,10 procent haalde de schatkist 29,38 miljoen op. Bij de laatste uitgifte van 2011 werd nog een recordbedrag opgehaald van ruim 5,7 miljard euro. De recente staatsbons kregen een lagere rente, omdat de Belgische rentevoeten op de obligatiemarkten intussen gedaald zijn. De staatsbon op 5 jaar kon eind 2011 nog rekenen op een rente van 4 procent. Behalve de hogere rente waarop de particuliere belegger bij de vorige uitgifte kon rekenen, moest toen slechts 15 procent roerende voorheffing op het brutorendement worden betaald. Dit jaar is dat 21 procent. (Belga/BO)