Daarmee zakken de coupons van de 8- en 10-jarige staatsbon voor het eerst onder de 1 procent bruto-opbrengst. Er dient nog 25 procent roerende voorheffing te worden betaald. In december werd nog een staatsbon op 10 jaar uitgebracht aan 1,1 procent, die uiteindelijk meer dan 10 miljoen euro opbracht.

Het was voor het eerst dat een staatsbon op 10 jaar werd uitgegeven voor het grote publiek. Er werd toen geen staatsbon op 8 jaar uitgegeven.

In september vorig jaar leverde een staatsbon op 8 jaar 1 procent bruto op. Bij het Agentschap van de Schuld beseft men maar al te goed dat de opbrengsten erg laag zijn, aldus directeur Jean Deboutte.

Toch blijft België de staatsbon aanbieden. "Het past in onze strategie." De staatsbons zijn maar een van de mogelijkheden van de overheid om geld te lenen. Zo werd met de uitgifte van staatsobligaties (OLO's) sinds begin dit jaar al 9 miljard euro opgehaald.

De inschrijvingsperiode van de nieuwe staatsbon loopt van 23 februari tot en met 3 maart. (Belga/BO)

Daarmee zakken de coupons van de 8- en 10-jarige staatsbon voor het eerst onder de 1 procent bruto-opbrengst. Er dient nog 25 procent roerende voorheffing te worden betaald. In december werd nog een staatsbon op 10 jaar uitgebracht aan 1,1 procent, die uiteindelijk meer dan 10 miljoen euro opbracht. Het was voor het eerst dat een staatsbon op 10 jaar werd uitgegeven voor het grote publiek. Er werd toen geen staatsbon op 8 jaar uitgegeven. In september vorig jaar leverde een staatsbon op 8 jaar 1 procent bruto op. Bij het Agentschap van de Schuld beseft men maar al te goed dat de opbrengsten erg laag zijn, aldus directeur Jean Deboutte. Toch blijft België de staatsbon aanbieden. "Het past in onze strategie." De staatsbons zijn maar een van de mogelijkheden van de overheid om geld te lenen. Zo werd met de uitgifte van staatsobligaties (OLO's) sinds begin dit jaar al 9 miljard euro opgehaald. De inschrijvingsperiode van de nieuwe staatsbon loopt van 23 februari tot en met 3 maart. (Belga/BO)