De prijs voor een vat olie van de Noordzeesoort Brent steeg vandaag naar 108,65 dollar: een stijging met 1,27 dollar in vergelijking met de slotkoers van vrijdag. De prijs voor een vat olie van de Amerikaanse soort WTI steeg 1,69 dollar tot 100,52 dollar. Maandag waren de meeste grondstoffenbeurzen gesloten.

Reden voor de stijgende olieprijs zijn de spanningen rond Iran. Na het dreigement om olietransporten in de Perzische Golf te blokkeren, kondigde Iran ook testen aan met langeafstandsraketten. (Belga/KVDA)

De prijs voor een vat olie van de Noordzeesoort Brent steeg vandaag naar 108,65 dollar: een stijging met 1,27 dollar in vergelijking met de slotkoers van vrijdag. De prijs voor een vat olie van de Amerikaanse soort WTI steeg 1,69 dollar tot 100,52 dollar. Maandag waren de meeste grondstoffenbeurzen gesloten. Reden voor de stijgende olieprijs zijn de spanningen rond Iran. Na het dreigement om olietransporten in de Perzische Golf te blokkeren, kondigde Iran ook testen aan met langeafstandsraketten. (Belga/KVDA)