Bij een vorige raming mikte Madrid op een toename van het bbp met 2,4 procent.

Verwacht wordt dat de Spaanse economie dit jaar jobs creëert tegen een recordtempo en dat ook volgend jaar blijft doen, tenminste als het land vasthoudt aan het huidige beleid, liet premier Rajoy optekenen.

"Spanje zal de sterkste groei kennen van de grote economieën binnen de eurozone", aldus Rajoy. Door de groei zullen dit jaar - een verkiezingsjaar- een half miljoen banen worden gecreëerd, voorspelde Rajoy. Spanje kon in 2014 opnieuw met economische groei (+1,4 procent) aanknopen, na vijf opeenvolgende jaren van recessie of nulgroei.

De groei zorgt voor extra tewerkstelling, ook al blijft de werkloosheid in Spanje erg hoog. In de eerste drie maanden van het jaar kende het land een werkloosheidsgraad van 23,78 procent. (Belga/BO)

Bij een vorige raming mikte Madrid op een toename van het bbp met 2,4 procent.Verwacht wordt dat de Spaanse economie dit jaar jobs creëert tegen een recordtempo en dat ook volgend jaar blijft doen, tenminste als het land vasthoudt aan het huidige beleid, liet premier Rajoy optekenen."Spanje zal de sterkste groei kennen van de grote economieën binnen de eurozone", aldus Rajoy. Door de groei zullen dit jaar - een verkiezingsjaar- een half miljoen banen worden gecreëerd, voorspelde Rajoy. Spanje kon in 2014 opnieuw met economische groei (+1,4 procent) aanknopen, na vijf opeenvolgende jaren van recessie of nulgroei. De groei zorgt voor extra tewerkstelling, ook al blijft de werkloosheid in Spanje erg hoog. In de eerste drie maanden van het jaar kende het land een werkloosheidsgraad van 23,78 procent. (Belga/BO)