Voor het eerst sinds april 2012 is het bedrag op de spaarboekjes afgenomen.

In november stond er 246,9 miljard euro op de spaarboekjes, een daling met 500 miljoen euro tegenover de 247,4 miljard euro in oktober. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank.

Uit de statistieken blijkt dat het van april 2012 geleden was dat de spaardeposito's nog eens afnamen.

Dat er minder wordt gespaard werd vorige week al duidelijk, toen de banken een balans opmaakten van het voorgaande jaar. Daaruit bleek dat vooral sinds de tweede jaarhelft de lust om te sparen wat bekoelt.

Door de uitzonderlijk lage rente op spaarboekjes neemt het risico-appetijt toe en merken de banken een verschuiving naar beleggingsproducten. Nu uit dat zich ook voor het eerst in de statistieken. (Belga/KVDA)

Voor het eerst sinds april 2012 is het bedrag op de spaarboekjes afgenomen. In november stond er 246,9 miljard euro op de spaarboekjes, een daling met 500 miljoen euro tegenover de 247,4 miljard euro in oktober. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank. Uit de statistieken blijkt dat het van april 2012 geleden was dat de spaardeposito's nog eens afnamen. Dat er minder wordt gespaard werd vorige week al duidelijk, toen de banken een balans opmaakten van het voorgaande jaar. Daaruit bleek dat vooral sinds de tweede jaarhelft de lust om te sparen wat bekoelt. Door de uitzonderlijk lage rente op spaarboekjes neemt het risico-appetijt toe en merken de banken een verschuiving naar beleggingsproducten. Nu uit dat zich ook voor het eerst in de statistieken. (Belga/KVDA)