In vergelijking met juni waren er 73.790 werklozen minder, of een daling met 1,85 procent. Eind juli telde Spanje nog 3,9 miljoen werklozen.

Vrijdag raakte bekend dat de werkloosheidsgraad in het tweede kwartaal is gestegen naar 20,09 procent, tegen 20,05 procent drie maand eerder. Die stijging kan dan weer worden verklaard door de toename van de bevolking op arbeidsactieve leeftijd in het land.

De Spaanse werkloosheid blijft de hoogste in de eurozone. Spanje, dat in het eerste kwartaal uit een recessie klom, is zwaar getroffen door de financiële crisis en de crisis op de vastgoedmarkt.

In vergelijking met juni waren er 73.790 werklozen minder, of een daling met 1,85 procent. Eind juli telde Spanje nog 3,9 miljoen werklozen. Vrijdag raakte bekend dat de werkloosheidsgraad in het tweede kwartaal is gestegen naar 20,09 procent, tegen 20,05 procent drie maand eerder. Die stijging kan dan weer worden verklaard door de toename van de bevolking op arbeidsactieve leeftijd in het land. De Spaanse werkloosheid blijft de hoogste in de eurozone. Spanje, dat in het eerste kwartaal uit een recessie klom, is zwaar getroffen door de financiële crisis en de crisis op de vastgoedmarkt.