Sonja Rottiers (49) waakt al twee jaar over de financiën van AXA Belgium en zijn filialen, een verzekeringszwaargewicht op de Belgische markt.

Ze komt uit de rand van Antwerpen en is gehuwd met iemand uit Spa. Ze is dan ook tweetalig en ze beschouwt zich in haar functie van financieel directeur als "een echte sparringpartner van de CEO".

De econome heeft haar hele loopbaan doorgebracht in de bank- en verzekeringssector. In 1985 begon de jonge academica haar carrière als stagiaire in het Gemeentekrediet van België. Ze klom er al snel op en werd verantwoordelijk voor het netwerk van agentschappen, dat ze professionaliseerde en reorganiseerde. Mettertijd verschoof ze geleidelijk naar de verzekeringsbusiness.

Rottiers kreeg in 1999 de verantwoordelijkheid van managing director toevertrouwd bij Dexia Verzekeringen, de verzekeringspool van wat na de fusie met het Franse Crédit Local de Belgisch-Franse bankgroep Dexia werd.

In 2002 werd ze CFO en vicevoorzitter van het uitvoerend comité van Dexia Verzekeringen België. Ze trad ze ook toe tot de raad van bestuur. "Vanaf dan heb ik mij volop gericht op de carrière van financieel directeur. Het was het juiste moment om dat te doen, net voor de invoering van de nieuwe IFRS-boekhoudnormen." Na de eerste reddingsoperatie van Dexia in 2008 verlegde ze haar horizon: ze trok naar de groep Nationale Suisse als verantwoordelijke voor de Belgische filialen van de Zwitserse verzekeringsgroep. In 2011 belandde ze bij AXA.

Rottiers is een van de zeldzame vrouwen die in België deel uitmaken van de topdirectie van een verzekeringsmaatschappij. Ze is ook lid van de club 'L' en voorzitster van de vzw Women on Board, een vereniging die de aanwezigheid van vrouwen in de raden van bestuur wil stimuleren. (S.B.)

Sonja Rottiers (49) waakt al twee jaar over de financiën van AXA Belgium en zijn filialen, een verzekeringszwaargewicht op de Belgische markt. Ze komt uit de rand van Antwerpen en is gehuwd met iemand uit Spa. Ze is dan ook tweetalig en ze beschouwt zich in haar functie van financieel directeur als "een echte sparringpartner van de CEO". De econome heeft haar hele loopbaan doorgebracht in de bank- en verzekeringssector. In 1985 begon de jonge academica haar carrière als stagiaire in het Gemeentekrediet van België. Ze klom er al snel op en werd verantwoordelijk voor het netwerk van agentschappen, dat ze professionaliseerde en reorganiseerde. Mettertijd verschoof ze geleidelijk naar de verzekeringsbusiness.Rottiers kreeg in 1999 de verantwoordelijkheid van managing director toevertrouwd bij Dexia Verzekeringen, de verzekeringspool van wat na de fusie met het Franse Crédit Local de Belgisch-Franse bankgroep Dexia werd. In 2002 werd ze CFO en vicevoorzitter van het uitvoerend comité van Dexia Verzekeringen België. Ze trad ze ook toe tot de raad van bestuur. "Vanaf dan heb ik mij volop gericht op de carrière van financieel directeur. Het was het juiste moment om dat te doen, net voor de invoering van de nieuwe IFRS-boekhoudnormen." Na de eerste reddingsoperatie van Dexia in 2008 verlegde ze haar horizon: ze trok naar de groep Nationale Suisse als verantwoordelijke voor de Belgische filialen van de Zwitserse verzekeringsgroep. In 2011 belandde ze bij AXA. Rottiers is een van de zeldzame vrouwen die in België deel uitmaken van de topdirectie van een verzekeringsmaatschappij. Ze is ook lid van de club 'L' en voorzitster van de vzw Women on Board, een vereniging die de aanwezigheid van vrouwen in de raden van bestuur wil stimuleren. (S.B.)