Dat bevestigt bioscoopketen Kinepolis en de Federatie van Cinema's in België (FCB). 'Momenteel is het heel druk in onze bioscopen', zegt Myriam Dassonville, woordvoerder van Kinepolis.

'Dat is deels te wijten aan het slechtere weer, maar het filmaanbod blijft het allerbelangrijkste om mensen naar de filmzalen te lokken.'

Nu de nieuwste Harry Potter-film in de zalen draait, lijkt een hoge opkomst vanzelfsprekend. 'Bij een mooi filmaanbod met een aantal blockbusters en succesfilms zijn de weersomstandigheden minder van belang. De mensen komen hoe dan ook naar de zalen', meldt Dassonville.

'Regen is goed nieuws'

Thierry Laermans van de Federatie van Cinema's in België bevestigt dat. 'De nieuwste Harry Potter-film zorgt al voor veel bezoekers, het slechte weer helpt daar alleen maar bij. Regen is goed nieuws voor de bioscoopsector.'

Laermans maakt wel nog de vergelijking met de paasvakantie. 'In april en mei hadden we heel goed weer. Toen noteerden we wel een mindere opkomst.' (Belga/SD)

Dat bevestigt bioscoopketen Kinepolis en de Federatie van Cinema's in België (FCB). 'Momenteel is het heel druk in onze bioscopen', zegt Myriam Dassonville, woordvoerder van Kinepolis. 'Dat is deels te wijten aan het slechtere weer, maar het filmaanbod blijft het allerbelangrijkste om mensen naar de filmzalen te lokken.' Nu de nieuwste Harry Potter-film in de zalen draait, lijkt een hoge opkomst vanzelfsprekend. 'Bij een mooi filmaanbod met een aantal blockbusters en succesfilms zijn de weersomstandigheden minder van belang. De mensen komen hoe dan ook naar de zalen', meldt Dassonville. 'Regen is goed nieuws' Thierry Laermans van de Federatie van Cinema's in België bevestigt dat. 'De nieuwste Harry Potter-film zorgt al voor veel bezoekers, het slechte weer helpt daar alleen maar bij. Regen is goed nieuws voor de bioscoopsector.' Laermans maakt wel nog de vergelijking met de paasvakantie. 'In april en mei hadden we heel goed weer. Toen noteerden we wel een mindere opkomst.' (Belga/SD)