Volgens de Europese president bestaat er "een werkelijk gevaar dat een of andere vorm van herschikking of spreiding van de schuld de situatie verergert". "De risico's op falen van dergelijke operaties zijn te groot in vergelijking met de potentiële voordelen", voegde hij eraan toe. Van Rompuy behoudt het vertrouwen in de Griekse regering, die al "opmerkelijke vooruitgang" heeft geboekt. Overigens wees ook kredietbeoordelaar Moody's op de gevaren van een Griekse schuldherschikking.

Vorige week pleitte Jean-Claude Juncker, voorzitter van de eurozone, dan weer voor een "zachte herschikking" van de Griekse schulden. Inspecteurs van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de Europese Centrale Bank en de Europese Commissie hebben Athene er eerder al op gewezen dat het tempo van de hervormingen moet worden opgevoerd. Dat is nodig als de Grieken een volgende schijf van 12 miljard euro aan leningen willen krijgen. Als het van de Europese Unie afhangt, komt er trouwens geen nieuwe financiële injectie zolang er geen brede politieke consensus over de hervormingsplannen wordt bereikt.

De Griekse minister van Financiën George Papaconstantinou liet dinsdag verstaan dat het land zijn schuldeisers niet zal terugbetalen als een nieuwe schijf noodhulp uitblijft.

Volgens de Europese president bestaat er "een werkelijk gevaar dat een of andere vorm van herschikking of spreiding van de schuld de situatie verergert". "De risico's op falen van dergelijke operaties zijn te groot in vergelijking met de potentiële voordelen", voegde hij eraan toe. Van Rompuy behoudt het vertrouwen in de Griekse regering, die al "opmerkelijke vooruitgang" heeft geboekt. Overigens wees ook kredietbeoordelaar Moody's op de gevaren van een Griekse schuldherschikking.Vorige week pleitte Jean-Claude Juncker, voorzitter van de eurozone, dan weer voor een "zachte herschikking" van de Griekse schulden. Inspecteurs van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de Europese Centrale Bank en de Europese Commissie hebben Athene er eerder al op gewezen dat het tempo van de hervormingen moet worden opgevoerd. Dat is nodig als de Grieken een volgende schijf van 12 miljard euro aan leningen willen krijgen. Als het van de Europese Unie afhangt, komt er trouwens geen nieuwe financiële injectie zolang er geen brede politieke consensus over de hervormingsplannen wordt bereikt. De Griekse minister van Financiën George Papaconstantinou liet dinsdag verstaan dat het land zijn schuldeisers niet zal terugbetalen als een nieuwe schijf noodhulp uitblijft.