Saudi-Arabië dreef de productie in maart op tot 9,923 miljoen vaten per dag, het op een na hoogste peil sinds 1980, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van gegevens van het onafhankelijke Joint Organization Data Initiative (JODI). De Russische productie daarentegen kwam uit op 9,920 miljoen vaten per dag, zodat Saudi-Arabië zich nu de grootste olieproducent ter wereld mag noemen.

Het Russische ministerie van Energie betwist echter de cijfers van JODI en beweert dat de productie in maart 10,36 miljoen vaten bedroeg.

Saudi-Arabië voerde de export van ruwe olie in maart op tot 7,7 miljoen vaten per dag, tegenover 7,5 miljoen in februari. (KVDA)

Saudi-Arabië dreef de productie in maart op tot 9,923 miljoen vaten per dag, het op een na hoogste peil sinds 1980, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van gegevens van het onafhankelijke Joint Organization Data Initiative (JODI). De Russische productie daarentegen kwam uit op 9,920 miljoen vaten per dag, zodat Saudi-Arabië zich nu de grootste olieproducent ter wereld mag noemen. Het Russische ministerie van Energie betwist echter de cijfers van JODI en beweert dat de productie in maart 10,36 miljoen vaten bedroeg. Saudi-Arabië voerde de export van ruwe olie in maart op tot 7,7 miljoen vaten per dag, tegenover 7,5 miljoen in februari. (KVDA)