Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft de rating van Italië met een stap verlaagd van BBB+ tot BBB, dat is nog twee stappen bovende rommelstatus.

Als reden voor de downgrade geeft S&P de verslechterde economische vooruitzichten van Italië en de verzwakking van het financiële systeem in het Zuid-Europese land.

De economische productie van Italië lag in het eerste kwartaal van dit jaar 8 procent lager dan in het vierde kwartaal van 2007, het laatste jaar voor het uitbreken van de financiële crisis. S&P liet zich ook somberder uit over de krimp van de Italiaanse economie. Die zal dit jaar met 1,9 procent slinken, waar S&P eerder uitging van een krimp van 1,4 procent. (ANP/KVDA)

Reacties op Twitter

S&P doet downgrade vn Italie tot net boven junk-status. Reden: nog verder verslechterende economische perspectieven.

-- Johan Van Overtveldt (@jvanovertveldt) July 10, 2013

Daar is de zomer, daar is de eurocrisis => S&P verlaagt Italiaanse rating tot net boven rommelstatus http://t.co/aIovADCuTT via @tijd

-- Peter De Keyzer (@DeKeyzerP_nl) July 9, 2013

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft de rating van Italië met een stap verlaagd van BBB+ tot BBB, dat is nog twee stappen bovende rommelstatus. Als reden voor de downgrade geeft S&P de verslechterde economische vooruitzichten van Italië en de verzwakking van het financiële systeem in het Zuid-Europese land. De economische productie van Italië lag in het eerste kwartaal van dit jaar 8 procent lager dan in het vierde kwartaal van 2007, het laatste jaar voor het uitbreken van de financiële crisis. S&P liet zich ook somberder uit over de krimp van de Italiaanse economie. Die zal dit jaar met 1,9 procent slinken, waar S&P eerder uitging van een krimp van 1,4 procent. (ANP/KVDA) Reacties op TwitterS&P doet downgrade vn Italie tot net boven junk-status. Reden: nog verder verslechterende economische perspectieven. -- Johan Van Overtveldt (@jvanovertveldt) July 10, 2013 Daar is de zomer, daar is de eurocrisis => S&P verlaagt Italiaanse rating tot net boven rommelstatus http://t.co/aIovADCuTT via @tijd -- Peter De Keyzer (@DeKeyzerP_nl) July 9, 2013