Standard & Poor's heeft de kredietrating voor Griekenland nogmaals verlaagd, van 'CC' naar 'selective default', wat duidt op gedeeltelijke wanbetaling. De maatregel is een gevolg van het akkoord dat Griekenland sloot met schuldeisers. Griekenland voerde in de beoogde schuldenruil met terugwerkende kracht enkele clausules in die de schuldeisers een zwakkere onderhandelingspositie geven, aldus S&P.

De kredietbeoordelaar verwacht de 'default'-rating te verhogen naar 'CCC' nadat de schuldenruil is afgerond.

Vorige week verlaagde Fitch reeds de kredietwaardigheid van Griekenland tot op één stap van default (D).

Volgens het Griekse ministerie van Financiën waren de verlagingen al aangekondigd door S&P en hebben ze geen effect op de Griekse bankensector. (Belga/KVDA)

Standard & Poor's heeft de kredietrating voor Griekenland nogmaals verlaagd, van 'CC' naar 'selective default', wat duidt op gedeeltelijke wanbetaling. De maatregel is een gevolg van het akkoord dat Griekenland sloot met schuldeisers. Griekenland voerde in de beoogde schuldenruil met terugwerkende kracht enkele clausules in die de schuldeisers een zwakkere onderhandelingspositie geven, aldus S&P. De kredietbeoordelaar verwacht de 'default'-rating te verhogen naar 'CCC' nadat de schuldenruil is afgerond. Vorige week verlaagde Fitch reeds de kredietwaardigheid van Griekenland tot op één stap van default (D). Volgens het Griekse ministerie van Financiën waren de verlagingen al aangekondigd door S&P en hebben ze geen effect op de Griekse bankensector. (Belga/KVDA)