De politieke onrust in Oekraïne heeft ook gevolgen voor de kredietwaardigheid van het land. Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) verlaagt de rating van Oekraïne.

S&P verlaagt de kredietwaardigheid van Oekraïne met een stap, van B- naar CCC+. Bovendien herziet het ratingbureau de vooruitzichten van 'stabiel' naar 'negatief', wat aangeeft dat de kans bestaat dat de kredietwaardigheid nog verder wordt verlaagd.

S&P beschouwt Oekraïne als een 'noodlijdende staat met verzwakte politieke instellingen'. De ratingverlaging maakt het voor de regering in Kiev mogelijk moeilijker om geld te lenen op de financiële markten en haar schulden op tijd af te lossen.

'Het is momenteel onduidelijk hoe de politieke situatie in Oekraïne zal worden opgelost', zo motiveert S&P zijn beslissing.

Crisis

De politieke crisis in Oekraïne barstte in november vorig jaar uit na de beslissing van president Viktor Janoekovitsj om een gepland verdrag met de Europese Unie op te blazen en voor toenadering tot Rusland te kiezen.

In de hoofdstad Kiev en ook andere delen van het land wordt al weken betoogd tegen de regering en de protesten liepen vorige week uit de hand. Gisteren nam premier Mykola Azarov ontslag, maar de oppositie eist vooral het vertrek van Janoekovitsj.

De politieke onrust in Oekraïne heeft ook gevolgen voor de kredietwaardigheid van het land. Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) verlaagt de rating van Oekraïne. S&P verlaagt de kredietwaardigheid van Oekraïne met een stap, van B- naar CCC+. Bovendien herziet het ratingbureau de vooruitzichten van 'stabiel' naar 'negatief', wat aangeeft dat de kans bestaat dat de kredietwaardigheid nog verder wordt verlaagd. S&P beschouwt Oekraïne als een 'noodlijdende staat met verzwakte politieke instellingen'. De ratingverlaging maakt het voor de regering in Kiev mogelijk moeilijker om geld te lenen op de financiële markten en haar schulden op tijd af te lossen. 'Het is momenteel onduidelijk hoe de politieke situatie in Oekraïne zal worden opgelost', zo motiveert S&P zijn beslissing. Crisis De politieke crisis in Oekraïne barstte in november vorig jaar uit na de beslissing van president Viktor Janoekovitsj om een gepland verdrag met de Europese Unie op te blazen en voor toenadering tot Rusland te kiezen. In de hoofdstad Kiev en ook andere delen van het land wordt al weken betoogd tegen de regering en de protesten liepen vorige week uit de hand. Gisteren nam premier Mykola Azarov ontslag, maar de oppositie eist vooral het vertrek van Janoekovitsj.