Zes maanden geleden dreigde Standard & Poor's ermee de rating van ons land te verlagen als er niet snel een nieuwe regering gevormd zou worden.

Hoewel de deadline verstreken is - en er nog lang geen sprake is van een nieuwe regering - heeft de kredietbeoordelaar beslist de huidige rating voor ons land te handhaven op AA+. Halfweg december 2010 kreeg ons land wel een negatieve outlook mee. Ook die blijft behouden.

Mark Tierney, een woordvoerder voor S&P in Londen, verklaarde aan het persagentschap Bloomberg dat het ratingagentschap "niets meer toe te voegen" had aan de beoordeling van december 2010.

(BO)

Zes maanden geleden dreigde Standard & Poor's ermee de rating van ons land te verlagen als er niet snel een nieuwe regering gevormd zou worden. Hoewel de deadline verstreken is - en er nog lang geen sprake is van een nieuwe regering - heeft de kredietbeoordelaar beslist de huidige rating voor ons land te handhaven op AA+. Halfweg december 2010 kreeg ons land wel een negatieve outlook mee. Ook die blijft behouden.Mark Tierney, een woordvoerder voor S&P in Londen, verklaarde aan het persagentschap Bloomberg dat het ratingagentschap "niets meer toe te voegen" had aan de beoordeling van december 2010.(BO)