Beleggers leken niet echt onder de indruk van de belangrijke inflatiecijfers uit de Verenigde Staten die hoger uitvielen dan verwacht. Verder kelderde het aandeel van computerspellenwinkelketen GameStop meer dan 27 procent na het nieuws dat er meer aandelen verkocht kunnen worden.

De Amerikaanse inflatie kwam in mei uit op 5 procent op jaarbasis. Daarmee werd het leven in de VS in doorsnee nog duurder dan de gemiddelde verwachting van kenners die uitgingen van een stijging van de inflatie tot 4,7 procent. De vrees bestaat dat de algehele prijsstijgingen ervoor zullen zorgen dat centralebankenkoepel Federal Reserve eerder tot een renteverhoging zal beslissen of het afbouwen van coronasteunmaatregelen. Maar verschillende Fed-bestuurders hebben meermaals aangegeven dat de hogere inflatie waarschijnlijk van tijdelijke aard zal zijn.

GameStop

De S&P 500 steeg 0,5 procent tot 4239,18 punten. De leidende Dow-Jonesindex eindigde licht hoger op 34.466,24 punten en techgraadmeter Nasdaq ging 0,8 procent vooruit tot 14.020,33 punten. Verder werd bekend dat het aantal nieuwe uitkeringsaanvragen in de VS voor de zesde week op rij is gedaald. Daarnaast werd ook het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) gadegeslagen. In Frankfurt bleef het vuurwerk zoals verwacht uit.

GameStop kwam donderdag nabeurs met cijfers en maakte bekend dat twee voormalige bestuurders van Amazon toetreden tot de top van het bedrijf. De bestuurders moeten helpen bij de overgang van GameStop naar een e-commercebedrijf. GameStop zei verder op termijn nog eens 5 miljoen aandelen te willen verkopen.

Bioscoopketen AMC Entertainment, die net als GameStop tot de zogeheten Reddit-aandelen behoort, ging ruim 13 procent onderuit.

Beleggers leken niet echt onder de indruk van de belangrijke inflatiecijfers uit de Verenigde Staten die hoger uitvielen dan verwacht. Verder kelderde het aandeel van computerspellenwinkelketen GameStop meer dan 27 procent na het nieuws dat er meer aandelen verkocht kunnen worden.De Amerikaanse inflatie kwam in mei uit op 5 procent op jaarbasis. Daarmee werd het leven in de VS in doorsnee nog duurder dan de gemiddelde verwachting van kenners die uitgingen van een stijging van de inflatie tot 4,7 procent. De vrees bestaat dat de algehele prijsstijgingen ervoor zullen zorgen dat centralebankenkoepel Federal Reserve eerder tot een renteverhoging zal beslissen of het afbouwen van coronasteunmaatregelen. Maar verschillende Fed-bestuurders hebben meermaals aangegeven dat de hogere inflatie waarschijnlijk van tijdelijke aard zal zijn.De S&P 500 steeg 0,5 procent tot 4239,18 punten. De leidende Dow-Jonesindex eindigde licht hoger op 34.466,24 punten en techgraadmeter Nasdaq ging 0,8 procent vooruit tot 14.020,33 punten. Verder werd bekend dat het aantal nieuwe uitkeringsaanvragen in de VS voor de zesde week op rij is gedaald. Daarnaast werd ook het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) gadegeslagen. In Frankfurt bleef het vuurwerk zoals verwacht uit.GameStop kwam donderdag nabeurs met cijfers en maakte bekend dat twee voormalige bestuurders van Amazon toetreden tot de top van het bedrijf. De bestuurders moeten helpen bij de overgang van GameStop naar een e-commercebedrijf. GameStop zei verder op termijn nog eens 5 miljoen aandelen te willen verkopen. Bioscoopketen AMC Entertainment, die net als GameStop tot de zogeheten Reddit-aandelen behoort, ging ruim 13 procent onderuit.