De bescherming bedraagt 100.000 euro per persoon en per bank, op het totaal van zichtrekeningen, spaarrekeningen, termijnrekeningen en kasbon bij die bank, verduidelijkt spaargids.be. Wie meerdere rekeningen heeft bij dezelfde bank, is dus voor het totaal hiervan slechts beschermd tot 100.000 euro.

Ook Mathias Nuttin van MoneyTalk bevestigde gisteren dat de garantie per persoon geldt.

Reynders zei dinsdagochtend op Radio 1 en later in het VTM-nieuws dat er een staatsgarantie is tot 100.000 euro per rekening. Leterme zei hetzelfde op Q-Music. (KVDA)

De bescherming bedraagt 100.000 euro per persoon en per bank, op het totaal van zichtrekeningen, spaarrekeningen, termijnrekeningen en kasbon bij die bank, verduidelijkt spaargids.be. Wie meerdere rekeningen heeft bij dezelfde bank, is dus voor het totaal hiervan slechts beschermd tot 100.000 euro.Ook Mathias Nuttin van MoneyTalk bevestigde gisteren dat de garantie per persoon geldt.Reynders zei dinsdagochtend op Radio 1 en later in het VTM-nieuws dat er een staatsgarantie is tot 100.000 euro per rekening. Leterme zei hetzelfde op Q-Music. (KVDA)