De rente blijft in maart dus op het historisch lage peil van 1 procent. Dat is al het geval sinds mei 2009.

In een toelichting bij het rentebesluit verklaarde ECB-voorzitter Trichet donderdag in Frankfurt dat er mogelijk in april een renteverhoging komt. "Maar zeker is dat niet," voegde hij eraan toe.

De inflatie in de eurozone steeg in februari van 2,3 tot 2,4 procent in vergelijking met januari. De ECB houdt in de regel vast aan de ondergrens van 2 procent als streefdoel. Tot vandaag hield de centrale bank rekening met een inflatiecijfer van 1,8 procent voor 2011 en 1,5 procent voor 2012. Vanaf vandaag ziet de ECB de consumentenprijzen stijgen tot gemiddeld 2,3 procent dit jaar en tot gemiddeld 1,7 procent in 2012.

De persconferentie van ECB-voorzitter Jean-Claude Trichet kunt u bekijken via de webcast van de ECB.

De rente blijft in maart dus op het historisch lage peil van 1 procent. Dat is al het geval sinds mei 2009.In een toelichting bij het rentebesluit verklaarde ECB-voorzitter Trichet donderdag in Frankfurt dat er mogelijk in april een renteverhoging komt. "Maar zeker is dat niet," voegde hij eraan toe. De inflatie in de eurozone steeg in februari van 2,3 tot 2,4 procent in vergelijking met januari. De ECB houdt in de regel vast aan de ondergrens van 2 procent als streefdoel. Tot vandaag hield de centrale bank rekening met een inflatiecijfer van 1,8 procent voor 2011 en 1,5 procent voor 2012. Vanaf vandaag ziet de ECB de consumentenprijzen stijgen tot gemiddeld 2,3 procent dit jaar en tot gemiddeld 1,7 procent in 2012.De persconferentie van ECB-voorzitter Jean-Claude Trichet kunt u bekijken via de webcast van de ECB.