Volgens berekeningen van Spaargids.be gaf de 'beste' spaarrekening in 2010 dubbel zoveel rente als de zwakste. Vooral de klassieke spaarrekeningen bij de grootbanken renderen ondermaats, luidt het. Het hoogste rendement werd in 2010 gegeven door de spaarrekeningen van Fortuneo en CKV Bank, die dan ook de titel "Spaarrekening van het jaar" in de wacht slepen.

Spaargids.be liet de Belgische banken de spaaropbrengst van 10.000 euro op hun beste spaarrekening berekenen volgens drie scenario's:
1. "vers geld" (nieuwe som op 1 januari gestort en het hele jaar blijven staan)
2. "actief geld" (som tijdelijk geparkeerd, van januari tot april, van juni tot september en van oktober tot december)
3. "slapend spaargeld" (geld dat al van voor april 2009 op de spaarrekening stond en er het hele jaar is blijven opstaan).

De top 5 voor de categorie "vers geld" bestaat uit respectievelijk
CKV Centrale Kredietverlening, Ethias Spaarrekening Plus, Fortuneo Plus, Banca Monte Paschi B. BMPBtop en Record Bank Gold Spaarrekening.

De top 5 voor "actief spaargeld" is samengesteld uit respectievelijk Fortuneo Plus, Ethias Spaarrekening Plus, Rabobank.be spaarrekening, CKV Centrale Kredietverlening en Keytrade Azur.

De top 5 voor "slapend spaargeld" omvat respectievelijk CKV Centrale Kredietverlening, Ethias Spaarrekening Plus, Fortuneo Plus, Banca Monte Paschi B. BMPBtop en Rabobank.be spaarrekening.

Voor een gezin met 40.000 euro spaargeld kan het verschil in rendement tussen de best en slechtst presterende spaarrekening volgens Spaargids.be oplopen tot ruim 2.600 euro.

Volgens berekeningen van Spaargids.be gaf de 'beste' spaarrekening in 2010 dubbel zoveel rente als de zwakste. Vooral de klassieke spaarrekeningen bij de grootbanken renderen ondermaats, luidt het. Het hoogste rendement werd in 2010 gegeven door de spaarrekeningen van Fortuneo en CKV Bank, die dan ook de titel "Spaarrekening van het jaar" in de wacht slepen.Spaargids.be liet de Belgische banken de spaaropbrengst van 10.000 euro op hun beste spaarrekening berekenen volgens drie scenario's: 1. "vers geld" (nieuwe som op 1 januari gestort en het hele jaar blijven staan) 2. "actief geld" (som tijdelijk geparkeerd, van januari tot april, van juni tot september en van oktober tot december) 3. "slapend spaargeld" (geld dat al van voor april 2009 op de spaarrekening stond en er het hele jaar is blijven opstaan). De top 5 voor de categorie "vers geld" bestaat uit respectievelijk CKV Centrale Kredietverlening, Ethias Spaarrekening Plus, Fortuneo Plus, Banca Monte Paschi B. BMPBtop en Record Bank Gold Spaarrekening. De top 5 voor "actief spaargeld" is samengesteld uit respectievelijk Fortuneo Plus, Ethias Spaarrekening Plus, Rabobank.be spaarrekening, CKV Centrale Kredietverlening en Keytrade Azur. De top 5 voor "slapend spaargeld" omvat respectievelijk CKV Centrale Kredietverlening, Ethias Spaarrekening Plus, Fortuneo Plus, Banca Monte Paschi B. BMPBtop en Rabobank.be spaarrekening. Voor een gezin met 40.000 euro spaargeld kan het verschil in rendement tussen de best en slechtst presterende spaarrekening volgens Spaargids.be oplopen tot ruim 2.600 euro.