Dat schrijven De Standaard en het Nieuwsblad maandag.

Wie denkt dat er ergens nog slapend geld op hem of haar ligt te wachten, kan bij het centraal register met slapende rekeningen al 2.500 'grote' rekeningen raadplegen. Het gaat om rekeningen waar vijf jaar lang geen verrichting meer op gebeurd is, omdat de eigenaar al gestorven is of de erfgenamen niet weten dat ze bestaan. Voor die ongebruikte rekeningen rekenen de banken wel beheerskosten aan. Veelal staat er minder dan 500 euro op.

Al in 2006 verplichtte de regering de banken om slapend geld toe te wijzen aan de eigenaars of aan de Deposito- en Consignatiekas (DCK), maar pas nu begint het geld daar binnen te komen. In totaal is al 7,7 miljoen euro slapend geld naar de staat doorgesluisd.

Dat schrijven De Standaard en het Nieuwsblad maandag. Wie denkt dat er ergens nog slapend geld op hem of haar ligt te wachten, kan bij het centraal register met slapende rekeningen al 2.500 'grote' rekeningen raadplegen. Het gaat om rekeningen waar vijf jaar lang geen verrichting meer op gebeurd is, omdat de eigenaar al gestorven is of de erfgenamen niet weten dat ze bestaan. Voor die ongebruikte rekeningen rekenen de banken wel beheerskosten aan. Veelal staat er minder dan 500 euro op. Al in 2006 verplichtte de regering de banken om slapend geld toe te wijzen aan de eigenaars of aan de Deposito- en Consignatiekas (DCK), maar pas nu begint het geld daar binnen te komen. In totaal is al 7,7 miljoen euro slapend geld naar de staat doorgesluisd.