Dat schrijft De Tijd.

De krant interviewde minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR), die pleitte voor de fiscale stimuli. "Het is aangewezen een extra inspanning te doen om investeringen in de economie aan te moedigen", zegt hij.

De regering onderzoekt hoe ze inkomsten uit slapende vermogens en speculatie kan belasten. Maar in één beweging wil de federale ploeg via fiscale stimuli slapend kapitaal in de richting van bedrijven loodsen, aldus De Tijd.

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) bevestigt dat het denkspoor bekeken wordt. Ook het kabinet van minister van Werk Kris Peeters (CD&V) zit op die lijn.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Tijd. De krant interviewde minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR), die pleitte voor de fiscale stimuli. "Het is aangewezen een extra inspanning te doen om investeringen in de economie aan te moedigen", zegt hij. De regering onderzoekt hoe ze inkomsten uit slapende vermogens en speculatie kan belasten. Maar in één beweging wil de federale ploeg via fiscale stimuli slapend kapitaal in de richting van bedrijven loodsen, aldus De Tijd. Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) bevestigt dat het denkspoor bekeken wordt. Ook het kabinet van minister van Werk Kris Peeters (CD&V) zit op die lijn. (Belga/RR)