Dat schrijft De Standaard. Als het huidige tempo van spontane meldingen aanhoudt, dan zal het aantal verklikkingen dit jaar nog eens ruim een kwart hoger eindigen. In de eerste zeven maanden van dit jaar hebben immers al 1.608 Belgen iemand bij de fiscus verklikt.

Buur, ex of familie

Het gaat om spontane meldingen die versnipperd binnenlopen op minstens een van de verschillende centrale diensten van de overheid.

Behalve meldingen over fiscale fraude lopen er vaak beschuldigingen binnen van inbreuken op de sociale wetgeving, zoals zwartwerk, bijstandsfraude of domiciliefraude.

Iets minder dan een op de drie verklikkingen gebeurt anoniem. En vaak gaat het om een bekende, zoals een buur, een vroegere echtgenoot, een familielid of voormalige collega's. (Belga/KVDA)

Dat schrijft De Standaard. Als het huidige tempo van spontane meldingen aanhoudt, dan zal het aantal verklikkingen dit jaar nog eens ruim een kwart hoger eindigen. In de eerste zeven maanden van dit jaar hebben immers al 1.608 Belgen iemand bij de fiscus verklikt. Buur, ex of familieHet gaat om spontane meldingen die versnipperd binnenlopen op minstens een van de verschillende centrale diensten van de overheid. Behalve meldingen over fiscale fraude lopen er vaak beschuldigingen binnen van inbreuken op de sociale wetgeving, zoals zwartwerk, bijstandsfraude of domiciliefraude. Iets minder dan een op de drie verklikkingen gebeurt anoniem. En vaak gaat het om een bekende, zoals een buur, een vroegere echtgenoot, een familielid of voormalige collega's. (Belga/KVDA)