Dat schrijft Het Nieuwsblad op Zondag.

De cijfers zijn afkomstig uit de recentste statistieken van de Centrale voor Kredieten aan Particulieren bij de Nationale Bank. Eind februari hadden exact 352.270 Belgen minstens één kredietcontract waarvan de terugbetaling achterloopt. Dat is een stijging van bijna 2,5 procent in één jaar tijd. Nochtans is in dezelfde periode het aantal uitstaande kredieten met bijna een half percent gedaald.

Doordat flink wat Belgen met betalingsproblemen meer dan één lening hebben lopen, is het aantal probleemcontracten intussen gestegen tot 526.504. De stijging geldt zowel voor consumentenkredieten als voor de woonleningen en de totale betaalachterstand is intussen al opgelopen tot 3,13 miljard euro.

(Belga/MI)

Dat schrijft Het Nieuwsblad op Zondag.De cijfers zijn afkomstig uit de recentste statistieken van de Centrale voor Kredieten aan Particulieren bij de Nationale Bank. Eind februari hadden exact 352.270 Belgen minstens één kredietcontract waarvan de terugbetaling achterloopt. Dat is een stijging van bijna 2,5 procent in één jaar tijd. Nochtans is in dezelfde periode het aantal uitstaande kredieten met bijna een half percent gedaald. Doordat flink wat Belgen met betalingsproblemen meer dan één lening hebben lopen, is het aantal probleemcontracten intussen gestegen tot 526.504. De stijging geldt zowel voor consumentenkredieten als voor de woonleningen en de totale betaalachterstand is intussen al opgelopen tot 3,13 miljard euro. (Belga/MI)