Dat blijkt uit cijfers van de Kruispuntbank van de Federale Overheidsdienst Economie, die het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen maandag publiceren. Normaal komen er elk jaar zo'n 8.000 Belgen bij die twee jobs combineren, maar vorig jaar is dat aantal in één keer met 25.000 gestegen.

Volgens de Federale Overheidsdienst Economie zijn het vooral alleenstaande of gescheiden mannen, tussen 25 en 50 jaar die bijklussen. Die mensen komen terecht in de detailhandel, de gezondheidssector of in het onderwijs. Vaak gaat het om een baan in de week en een weekendjob.

Dat blijkt uit cijfers van de Kruispuntbank van de Federale Overheidsdienst Economie, die het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen maandag publiceren. Normaal komen er elk jaar zo'n 8.000 Belgen bij die twee jobs combineren, maar vorig jaar is dat aantal in één keer met 25.000 gestegen. Volgens de Federale Overheidsdienst Economie zijn het vooral alleenstaande of gescheiden mannen, tussen 25 en 50 jaar die bijklussen. Die mensen komen terecht in de detailhandel, de gezondheidssector of in het onderwijs. Vaak gaat het om een baan in de week en een weekendjob.