De put bij de Gemeentelijke Holding is opgelopen van 835 miljoen euro tot ongeveer 1,2 miljard euro. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad op basis van vereffenaar Benoît Allemeersch van advocatenkantoor Quinz. Bij het begin van de vereffening was gedacht dat de holding zou afsluiten met een tekort van 835 miljoen euro.

De stijging is vooral het gevolg van de verdere val van Dexia. Die is van een miljardenbelegging van de holding gereduceerd tot een handvol miljoenen, aldus De Standaard. De waarde van het Dexia-aandeel is sinds de vereffening met 85 procent gezakt. Het stijgend tekort is slecht nieuws voor Belfius, de grootste schuldeiser. (Belga/SD)

De put bij de Gemeentelijke Holding is opgelopen van 835 miljoen euro tot ongeveer 1,2 miljard euro. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad op basis van vereffenaar Benoît Allemeersch van advocatenkantoor Quinz. Bij het begin van de vereffening was gedacht dat de holding zou afsluiten met een tekort van 835 miljoen euro. De stijging is vooral het gevolg van de verdere val van Dexia. Die is van een miljardenbelegging van de holding gereduceerd tot een handvol miljoenen, aldus De Standaard. De waarde van het Dexia-aandeel is sinds de vereffening met 85 procent gezakt. Het stijgend tekort is slecht nieuws voor Belfius, de grootste schuldeiser. (Belga/SD)