"We zijn projectmanagers voor de financiële sector. Een typisch project is de herpositionering van kantorennet van ING. Of het kan gaan om een besparingsoperatie. Of het op punt zetten van het risicobeheer van een financiële instelling. De meeste grote banken zijn onze klanten", zegt Stefan Dierckx, die samen met Filip Bosschaert stichter en eigenaar is van Projective.

"Noem ons geen consultant", verduidelijkt Filip Bosschaert. "We adviseren niet, we voeren uit. Belangrijk is dat we de positie van de klant innemen bij de uitvoering van een project, bijvoorbeeld bij de keuze van leveranciers. Dankzij onze onafhankelijke positie, heeft de klant altijd een objectief beeld van de evolutie van het project."

De aanpak loont. Projective is vier jaar jong en maakt al vier jaar winst. "Dankzij een brutomarge van 20 procent en ons model van lage overheadkosten. Winst maken is een must, en autofinanciering de norm", zegt Stefan Dierckx. Ook de omzet klimt snel. Dit jaar wil Projective ruim 6 miljoen euro business verzetten, tegenover 4,5 miljoen euro vorig jaar", zegt Stefan Dierckx.

Een eindpunt is dit nog lang niet. Afgelopen zomer opende Projective een nieuw bruggenhoofd in London, waar een team van vijf de markt van de Londonse City zal bewerken. Toch willen Dierckx & co zich niet vergalopperen: "Onze focus lag van bij het begin op Europa, omdat de Belgische en Nederlands markt te klein is, omdat we zelf heel wat internationale ervaring hebben, en omdat onze klanten toch op Europese schaal werken. Misschien dat we op veel langere termijn ook naar Parijs, Frankfurt, Zurich en Luxemburg trekken, maar de Amerikaanse of Aziatische markt is geen spek voor onze bek. Dat zou het te moeilijk maken om de firma bij elkaar te houden. We zullen ook nooit een grote volumespeler worden, anders zouden we onszelf tegenspreken. Per markt is er een natuurlijke grens van ongeveer vijftig projectmanagers. Dat wil zeggen dat we per jaar per markt ongeveer vijftig projecten zouden doen. Dat is al behoorlijk veel."

D.K.

"We zijn projectmanagers voor de financiële sector. Een typisch project is de herpositionering van kantorennet van ING. Of het kan gaan om een besparingsoperatie. Of het op punt zetten van het risicobeheer van een financiële instelling. De meeste grote banken zijn onze klanten", zegt Stefan Dierckx, die samen met Filip Bosschaert stichter en eigenaar is van Projective. "Noem ons geen consultant", verduidelijkt Filip Bosschaert. "We adviseren niet, we voeren uit. Belangrijk is dat we de positie van de klant innemen bij de uitvoering van een project, bijvoorbeeld bij de keuze van leveranciers. Dankzij onze onafhankelijke positie, heeft de klant altijd een objectief beeld van de evolutie van het project." De aanpak loont. Projective is vier jaar jong en maakt al vier jaar winst. "Dankzij een brutomarge van 20 procent en ons model van lage overheadkosten. Winst maken is een must, en autofinanciering de norm", zegt Stefan Dierckx. Ook de omzet klimt snel. Dit jaar wil Projective ruim 6 miljoen euro business verzetten, tegenover 4,5 miljoen euro vorig jaar", zegt Stefan Dierckx. Een eindpunt is dit nog lang niet. Afgelopen zomer opende Projective een nieuw bruggenhoofd in London, waar een team van vijf de markt van de Londonse City zal bewerken. Toch willen Dierckx & co zich niet vergalopperen: "Onze focus lag van bij het begin op Europa, omdat de Belgische en Nederlands markt te klein is, omdat we zelf heel wat internationale ervaring hebben, en omdat onze klanten toch op Europese schaal werken. Misschien dat we op veel langere termijn ook naar Parijs, Frankfurt, Zurich en Luxemburg trekken, maar de Amerikaanse of Aziatische markt is geen spek voor onze bek. Dat zou het te moeilijk maken om de firma bij elkaar te houden. We zullen ook nooit een grote volumespeler worden, anders zouden we onszelf tegenspreken. Per markt is er een natuurlijke grens van ongeveer vijftig projectmanagers. Dat wil zeggen dat we per jaar per markt ongeveer vijftig projecten zouden doen. Dat is al behoorlijk veel." D.K.