Bedrijven zoeken steeds meer naar manieren om te ontsnappen aan de hoge lasten op arbeid. Zo zijn de bonussen in opmars, of toch de premies die onder een fiscaal interessant regime vallen. Dat schrijft De Tijd op basis van cijfers van hr-dienstverlener SD Worx.

Een fiscaal interessante en prestatiegerichte bonus was vorig jaar weggelegd voor 15 procent van de bedienden en 12 procent van de arbeiders, zo blijkt uit de cijfers. De voorbije drie jaar nam het aantal bedienden met zo'n premie telkens met 2 procentpunten toe.

Via een niet individualiseerbaar bonusplan kan een bedrijf een werknemer een premie geven van maximaal 3.100 euro bovenop zijn loon. Dat systeem is fiscaal interessanter dan een individuele bonus of een loonsverhoging. (Belga/SD)

Bedrijven zoeken steeds meer naar manieren om te ontsnappen aan de hoge lasten op arbeid. Zo zijn de bonussen in opmars, of toch de premies die onder een fiscaal interessant regime vallen. Dat schrijft De Tijd op basis van cijfers van hr-dienstverlener SD Worx.Een fiscaal interessante en prestatiegerichte bonus was vorig jaar weggelegd voor 15 procent van de bedienden en 12 procent van de arbeiders, zo blijkt uit de cijfers. De voorbije drie jaar nam het aantal bedienden met zo'n premie telkens met 2 procentpunten toe.Via een niet individualiseerbaar bonusplan kan een bedrijf een werknemer een premie geven van maximaal 3.100 euro bovenop zijn loon. Dat systeem is fiscaal interessanter dan een individuele bonus of een loonsverhoging. (Belga/SD)