Verzekeraars Axa en AG Insurance, de twee marktleiders in België, verhogen begin volgend jaar hun tarieven voor schadeverzekeringen. KBC Verzekeringen en Mercator sluiten premieverhogingen niet uit. Dat staat te lezen in De Tijd.

AG Insurance, onderdeel van de beursgenoteerde verzekeringsgroep Ageas, verhoogt vanaf 1 januari 2013 de tarieven voor auto-, brandverzekeringen en familiale verzekeringen. De verhogingen zullen een gemiddeld gezin 27 euro extra kosten.

De premies voor de autoverzekering stijgen omdat de verzekeraars gelijke tred willen houden met de hogere kosten voor herstellingen en uurlonen, luidt het. Bij de brandverzekeringen is de stijging het

gevolg van de toenemende schadelasten door natuurrampen en stormweer.

Ook Axa, met een marktaandeel van ruim 20 procent de grootste schadeverzekeraar in België, verhoogt de premies voor zijn schadepolissen, maar doet dat pas vanaf april 2013. Omdat Axa en AG Insurance marktleiders zijn, is de kans groot dat andere verzekeringsmaatschappijen zullen volgen.

Ethias verhoogt niet

KBC, het nummer 4, laat weten dat premieverhogingen "worden bekeken". Ook bij Mercator, de nummer 5 in schadeverzekeringen, ligt een tariefverhoging ter studie. Bij Ethias, de op twee na grootste speler in schadepolissen op de Belgische markt, staan geen tariefverhogingen op stapel. (Belga/INM)

Verzekeraars Axa en AG Insurance, de twee marktleiders in België, verhogen begin volgend jaar hun tarieven voor schadeverzekeringen. KBC Verzekeringen en Mercator sluiten premieverhogingen niet uit. Dat staat te lezen in De Tijd. AG Insurance, onderdeel van de beursgenoteerde verzekeringsgroep Ageas, verhoogt vanaf 1 januari 2013 de tarieven voor auto-, brandverzekeringen en familiale verzekeringen. De verhogingen zullen een gemiddeld gezin 27 euro extra kosten. De premies voor de autoverzekering stijgen omdat de verzekeraars gelijke tred willen houden met de hogere kosten voor herstellingen en uurlonen, luidt het. Bij de brandverzekeringen is de stijging het gevolg van de toenemende schadelasten door natuurrampen en stormweer. Ook Axa, met een marktaandeel van ruim 20 procent de grootste schadeverzekeraar in België, verhoogt de premies voor zijn schadepolissen, maar doet dat pas vanaf april 2013. Omdat Axa en AG Insurance marktleiders zijn, is de kans groot dat andere verzekeringsmaatschappijen zullen volgen. Ethias verhoogt niet KBC, het nummer 4, laat weten dat premieverhogingen "worden bekeken". Ook bij Mercator, de nummer 5 in schadeverzekeringen, ligt een tariefverhoging ter studie. Bij Ethias, de op twee na grootste speler in schadepolissen op de Belgische markt, staan geen tariefverhogingen op stapel. (Belga/INM)